Linux – Det fria valet

Du får mera kontroll med Linux

Den som väljer Linux operativsystem kommer enligt mig att få mer kontroll över sin dator. Naturligtvis kräver detta att du är lite insatt eller att du skaffar dig kunskaper på vägen som ny Linuxanvändare. Kunskapen är helt gratis och du finner massor av användare och programmerare som vill hjälpa dig helt gratis på nätet. Anledningen till att du får mer kontroll med valet av Linux i din dator, är just att det är ett öppet system. Du har stora möjligheter att få flera olika funktioner att använda dig av, samtidigt som du som har lite mera kunskaper har möjligheten att konfigurera egna funktioner för just ditt användningsområde.

Exempel där Linux blir det rätta valet

Du som funderar på att skapa en ftp-server eller en vanlig server för att kanske själv sköta din webbhosting, kommer att vara den som gör det rätta valet av Linux som operativsystem. Detta med den enkla anledningen att du helt enkelt kommer att kunna välja vissa delar av detta redan vid installationen av ditt operativsystem. Här kommer du inte att behöva välja en speciell version som i fallet med Windows. Dessa servrar kommer att med enkelhet kunna skapas med alla de vanliga Linuxdistributionerna.

Linux är ett fritt val

Att Linux är ett fritt val som operativsystem till skillnad mot Windows är ett faktum. Det första kommer naturligtvis att vara att detta är open source. Du får helt enkelt lagligen ändra på precis vad du själv vill i detta system. När du ser till Windows, får du inte ändra något som inte kan förändras av ett program som godkänts för de funktioner de erbjuder. Något du också ska se till är att du kan få Linux, som operativsystem, precis som du vill ha det redan från början. Här handlar detta om vilka program som medföljer i den distribution du väljer, samt vilken stil och utseende du vill ha på din användarmiljö.